31 anhållna i stort knarkärende med koppling till Sverige

Köpenhamnspolisens specialavdelning Særlig Efterforskning Øst (SEØ) har länge utrett ett stort fall om smuggling och försäljning av droger och vapen. Utredningen har riktats mot ett organiserat kriminellt nätverk med rötter i Albanien som misstänkt för att ha hanterat 1 650 kilo kokain och heroin. Dessutom omfattar utredningen misstankar om penningtvätt.

På onsdagen greps 31 personer i en omfattande polizrazzia på ett 40-tal platser på Själland som ett resultat av polisutredningen. Flera av de gripna är utländska medborgare. Gripandena har gjorts i samarbete mellan SEØ, polisdistrikten på Själland, myndigheterna i Sverige, Nederländerna, Belgien, Slovenien, Albanien och Tyskland samt Europol. Ett antal liknande polistillslag ägde också rum flera av de ovannämnda länderna samma dag. Beslag av läkemedel, vapen och kontanta medel gjorde i såväl Danmark som i andra länder..

”Det er en stor sag, der har tråde ud bredt i Europa. Vi har gennem længere tid – sammen med vores europæiske kolleger i Europol – efterforsket netværket, som vi mistænker for omfattende og organiseret smugling af kokain, heroin og våben. Derfor er det selvfølgelig yderst tilfredsstillende, at dagens aktion er gennemført med succes og i dag har resulteret i indtil videre 31 anholdelser alene her i landet,” siger leder af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer, i ett pressmeddelande från den danska polisen.

I samband med den aktuella utredningen genomförs ytterligare undersökningar och polisen utesluter inte fler gripanden i ärendet.

Advertisements