18 års fängelse för mord i Segeltorp

Södertörns tingsrätt har i dag meddelat dom  i ett mål om ett mord i Segeltorp i oktober 2018. Den åtalade mannen döms för bl.a. mord och mordförsök till 18 års fängelse. Mordet som utfördes av personer i gängmiljöer drabbade en helt oskyldig man som inte har några som helst kopplingar till gängbrottslighet vid namn Shayan Gaff.

Den som sköts till döds utanför en restaurang i Segeltorp hette Shayan Gaff. Tingsrätten anser det utrett att skotten avlossats av en ensam gärningsman som heter Hamo Boodaghian. Efter skjutningen lämnade han Segeltorp på en skoter som senare anträffades i en källare till ett flerfamiljshus i Vårby gård.

– Den åtalade mannen binds till skotern och mordvapnet genom DNA-spår. Tillsammans med den övriga utredning som lagts fram anser tingsrätten att det är bevisat att det var den åtalade mannen som sköt, säger chefsrådmannen Camilla Olsson, i ett pressmeddelande.

Åklagaren gjorde gällande att det var fråga om en felskjutning, dvs. att det inte var den skjutne mannen utan en annan person kopplad till gängkriminalitet som var det tilltänkta offret. Det är också tingsrättens uppfattning.

– Det har inte framkommit någon hotbild kring den skjutne mannen eller omständigheter i övrigt som förklarar varför han sköts. När det gäller motiv anser tingsrätten att utredningen övertygande visar att motivet varit gängrelaterat och att den skjutne mannen förväxlats med annan, säger chefsrådmannen Camilla Olsson.

Det tilltänkta offret var Ahmed Mazin som mördades senare, den 18 november 2018. När han mördades befann han sig i sällskap med en man som tillhör det så kallade Hagsätranätverket. Redan i september förekom dock ett mordförsök mot Ahmed Mazin. En man vid namn Ilija Jurkovic greps i samband med det mordförsöket medan en annan man lyckades fly.

Jurkovic och Boodaghian ingår i samma kriminella gruppering med koppling till Vårby gård och Vårby. Det gjorde också Rejen Raza som sköts till döds i januari 2017. Han kördes till sjukhus av Hamo Boodaghian och Chihab Lamouri.

En man vid namn Maykil Yokhana var misstänkt för mordet på Rejen Raza (var chaufför åt Chihab Lamouri) men kunde inte knytas till brottet. Han dömdes däremot för vapenbrott tillsammans med Ahmed Mazin. Dessa två anses ingå i en kriminell gruppering (också den med koppling till Vårby gård och Vårby) som under lång tid haft en konflikt med den gruppering som Hamo Boodaghian och Chihab Lamouri tillhörde. Chihab Lamouri har för sin del varit misstänkt för en skjutning mot Maykil Yokhana.

Hamo Boodaghian dömdes även för mordförsök på en kvinna som var tillsammans med den skjutne mannen i Segeltorp, eftersom han enligt tingsrätten visat likgiltighet inför att även kvinnan kunde träffas av skotten.

De mycket försvårande omständigheterna kring gärningen gör att tingsrätten dömde ut det högsta möjliga tidsbestämda straffet, 18 års fängelse. Tingsrätten var enig i sin dom.

Andra som nämns i förundersökningen kring mordet i Segeltorp är bland annat Nader Jameleddine och Stefan Petrovic men de har inte åtalats för något brott i sammanhanget. De anses ingå i samma kriminella gruppering som Hamo Boodaghian och Chihab Lamouri.

Läs mer:

Advertisements