Regionala klimatmål måste överges om de äventyrar globala klimatmål

Länsstyrelsen i Västra Götaland anser att en utbyggnad av Preems raffinaderi i Lysekil hotar regionens klimatmål. Detta då utsläppen av växthusgasen koldioxid kommer att öka. Men eftersom en utbyggnad av Preemraff innebär en minskning av utsläppen på global nivå är det ändå en viktig investering ur klimatsynpunkt.

Det regionala klimatmålet i Västra Götaland fungerar därför kontraproduktivt. Att hålla fast vid det innebär större utsläpp av växthusgaser än vad som annars skulle vara fallet. I det läget måste naturligtvis det regionala klimatmålet överges. En utbyggnad av Preemraff i Lysekil innebär att de globala miljömålen blir lättare att nå. Inte svårare som den inte speciellt trovärdige journalisten Göthberg i ETC anser.

PS. Preemraff ligger vid Brofjorden. Inte nån annan stans vilket journalisten Mattias Göthberg i ETC tycks tro. Han har placerat det vid en obefintlig havsvik på Östkusten och inte alls i Bohuslän och Västra Götalands län. Snacka om slarv alternativt okunnighet även i de små detaljerna, inte bara när det gäller de globala klimatmålen.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!