Knarkfabrikerna i Majorna och Lindholmen

Tullkriminalen som också var den organisation som avslöjade heroinhärvan med koppling till nigerianska Black Axe har sprängt två narkotikafabriker i Göteborg, en på Lindholmen och en i Majorna. De två pillerfabrikerna som var belägna i två bostadslägenheter, tillverkade ecstasy-tabletter (MDMA-tabletter) med hjälp av två maskiner som köpts från Kina.

Tullkriminalen upptäckte de två maskinerna när de var på väg till Sverige i slutet av januari, men lät dem gå vidare till mottagarna. En husrannsakning i hemlighet ledde till att de visset vad maskinerna användes till. Efter lite ytterligare spaning greps 4 misstänkta personer, tre män och en kvinna, på olika platser i Göteborg vid en razzia med flera tillslag den 14 mars i år. Troligen innan försäljningsverksamhet ens kommit igång. Två kilo MDMA-pulver, närmare 400 ecstasypiller, sex kilo testosteron (används som dopningsmedel) och 146 500 kronor i kontanter beslagtogs vid razzior i de två lägenheterna. De fyra, som alla är födda mellan 1991 och 1995, har åtalats för grovt narkotikabrott och två av dem har även åtalats för grov smuggling av dopningsmedel.

En 27-åring som stått som innehavare av det telefonnummer som tog emot avier om maskinerna när de levererades betraktas som huvudman i utredningen. Den gripna kvinnan är 27-åringens partner. En av de andra männen medger att han tagit emot en av maskinerna från Kina men hävdar att han inte har något med pillertillverkningen att göra. Den andre medger att han förvarat en maskin i sin lägenhet men i övrigt inte har något med tillverkningen och den eventuella försäljningen av Ecstasy-tabletter att göra. 27-åringen har inte sagt ett ord under förhören och kvinnan har förnekat all koppling till de misstänkta brotten.

Advertisements