Ytterligare en pizzeria i Göteborg sprängd

Häromdagen kastades en handgranat in i pizzerian Marsala på Chapmans Torg i Majorna. Anledningen till bombattentatet är okänd. Natten till idag exploderade en annan pizzeria i Göteborg, denna gång I Askim. Efter explosionen började pizzerians byggnad brinna.

Pizzerian där explosionen inträffade heter Gyllene Korv & Pizza eller bara Gyllene Korven och ligger vid Västra Stationsvägen inte så långt från Askimsbadet där en kiosk utsattes för mordbrand häromdagen. Kanske var det pizzerian som var den egentliga måltavlan och branden i kiosken var kanske ett misstag.

Ägare av Gyllen Korven verkar vara en man vid namn Ali Amiri Borna. Han har inga som helst kända kopplingar till brottslighet.

Något samband mellan pizzerian i Majorna och pizzerian i Askim verkar inte finnas. Om det finns nåt samband mellan branden vid Askimsbadet och pizzerian i Askim är okänt. Kanske handlar det om att en pyroman med tillgång på handgranater är i farten. Kanske handlar det om beskyddarverksamhet där de bombade inte haft nån lust att betala. Kanske handlar det om en pyroman i Askim och beskyddarverksamhet i Majorna. Eller är händelserna i Askim kanske försäkringsrelaterade. En av dem kanske. Eller båda?

 

Advertisements