Explosion utanför stadshuset i Landskrona

På onsdagskvällen inträffade en kraftig explosion vid entrén till stadshuset i Landskrona. En del fönsterrutor och en staty skadades men det är oklart om det hela var riktat mot stadshuset eller inte. Men enligt de bilder och vittnesmål som finns så verkar det faktiskt som om det var riktat mot stadshuset då entrén tycks ha sprängts. Polisen har rubricerat händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Det är den 7 större explosionen/bomben i Landskrona sen december 2018. Under samma tid har det också varit två skjutningar. Bara förra veckan inträffade tre händelser, en skjutning med en skadad person, en handgranat vid en fastighet och ett bombattentat mot en lägenhet. I juli var det en kraftig explosion i ett flerfamiljshus.

Polisen anser att de tidigare händelserna hänger ihop och handlar om en konflikt mellan kriminella gäng. På grund av detta har polisen en mer aktivt riktad insats mot kriminella grupperingar i Landskrona.

Polisen hämtade bland annat in fyra personer är hämtade till förhör i samband sprängningarna och skjutningarna förra veckan. Dessa släpptes efter förhör och husrannsakan men är fortsatt intressanta i utredningen, säger Jonas Berg, kommenderingschef för insatsen i Landskrona, i ett pressmeddelande.

– Vid husrannsakan påträffades bland annat 200 limpor illegala cigaretter samt en mindre mängd narkotika, tillägger han.

– Det som har skett är helt oacceptabelt och kommer att få konsekvenser för den kriminella miljön på ett eller annat sätt. Vi har en god bild av vilka personerna är som ingår i den kriminella miljön och det är fyra av dessa som inledningsvis har hämtats in till förhör, säger Jonas Berg och fortsätter:

– Det märks tydligt att landskronaborna vill hjälpa till och bidra till att Landskrona får vara en trygg och säker stad för alla, menar Jonas Berg.

Polisen intensifierade arbete kan säkert ha upprört en del av de kriminella. Kanske så till den milda grad att de försöker hota samhällets institutioner.

Läs mer: Gängland Helsingborg-Landskrona

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!