Varför har inte moderaternas partiledare åtalats för vapenbrott?

I en artikel i Magasinet Paragraf skriver en tidigare polisen Börje R.P. Carlsson om att den moderate partiledaren Ulf Kristersson begått vad som verkar vara ett grovt vapenbrott. Ärendet anmäldes, Kristersson erkände brott, men nåt åtal har det inte blivit:

I februari månad år 2019, ”glömde” Kristersson att låsa sitt vapenskåp när han lämnade bostaden trots att han hade lejda hantverkare i den.

Kristerssons senaste övertramp är ett allvarligt övertramp eftersom det handlar om vapenbrott. Vapenlagstiftningen har de senaste åren varit föremål för straffskärpningar och ska numer betraktas som allvarlig brottslighet.

Med okända hantverkare i huset lämnar Kristersson detta och reser bort. Vapenskåpet står öppet och olåst. Jag vet inte vem som larmade polisen, förmodligen någon av hantverkarna, men det blev en anmälan om vapenbrott upprättad.

Hade det varit någon annan än Kristersson hade förmodligen brottsrubriceringen varit grovt vapenbrott på grund av att det handlade om kompletta vapen med tillhörande ammunition. Förmodligen hade vapnen beslagtagits och licensfrågan hade också troligtvis kommit upp på bordet.

Vad som är ännu värre är att anmälan försvunnit spårlöst och ingen vill tala om vem som skötte utredningen:

Trots att anmälan har upprättats och Kristersson förhörts går det inte att få fram någon dokumentation. Anmälan finns inte, förhöret finns inte och beslut om nedläggning och nedläggningsgrunder finns inte. Vart har anmälan blivit av?

Det hela verkar mycket märkligt. Anmälan har gjorts men finns inte hos polisen. Kristersson har förhörts men förhörsprotokollet går inte att få tag på. Han verkar ha erkänt brott, men något åtal finns inte. Det hela verkar ytterst märkligt och visar tydligt att vi inte är lika inför lagen. Varför behandlas inte Kristerssons brott som ett brott? Varför är han inte åtalad? Vilka åklagare och poliser har medverkat till mörkläggningen och låtit dokument försvinna?

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!