Kvinnomord i Malmö kopplat till stort rån eller omskrivet mord

En kvinna sköts ner på öppen gata på Sergels väg i Ribersborg, Malmö, vid tiotiden på måndagsmorgonen. Ribersborg är ett av Malmös rikare och mer välmående områden. Hur mordet gick till tyder på att det är kopplat till gängkriminalitet. Vittnen uppger att kvinnan bar på ett litet barn när hon sköts och det mesta tyder på att hon var måltavlan för skjutningen. Barnet föll i marken när hon sköts men fick inga allvarliga skador.

Att hon verkar ha varit måltavlan förefaller något märkligt då hon inte har någon bakgrund som kriminell. Istället verkar hon, som enligt uppgift heter Karolin Hakim, kommer från en familj utan några som helst kopplingar till organiserad brottslighet.

Efter mordet flydde gärningsmannen i en Mercedes av kombimodell som senare hittades stucken i brand i Lorensborg.

Enligt uppgifter i media var kvinnan dock tillsammans med Naief Adawi som dömdes till 8 års fängelse för Brøndbyrånet år 2008. Barnet ska ha varit deras gemensamma barn. Han ska ha haft en koppling till M-falangen på den tiden denna kriminella gruppering existerade i Malmö. Det finns dock inget som säger att han idag skulle vara kriminell. Däremot bör han ju ha eller haft tillgång till en del av pengarna som de kom över vid rånet i Brøndby.

Adawi ska han ha varit tillsammans med kvinnan vid skjutningen men om det var så är det ju märkligt att inte han sköts. Han borde ju rimligen ha varit måltavlan. Men så verkar det nu inte ha varit. Det får i alla fall mig att fundera på om det faktiskt inte är ett gängrelaterat mord, men nån har velat att det ska se ut på det viset. Kanske är det istället ett relationsrelaterat mord. Mannen förde det lilla barnet till sjukhus efter skjutningen.

I Aftonbladet uppger de dock att hon vittnade i en uppmärksammad rättegång för några år sen och spekulerar i om mordet kan ha med hennes vittnesmål att göra. Kanske rör det sig om mordet på Nermin Karamehmedovic som ju länge angavs vara dominerande ledare i M-falangen.

Advertisements