Man anhållen i samband med med kvinnomord i Malmö

En man greps på måndagseftermiddagen som misstänkt för inblandning i mordet på en kvinna i Ribersborg i Malmö. Mordet skedde utomhus när kvinnan enligt uppgifter bar på sitt nästan nyfödda barn och var i sällskap med barnets far. Barnets far är en person  som tidigare suttit i fängelse för inblandning i det så kallade Brøndbyrånet,

Enligt vittnen tycks kvinnan ha varit målet för skjutningen men samtidigt menar polisen att mannen troligen var målet för skjutningen. Han tycks dock inte ha träffats av ett enda skott. Men det är uppenbart att skjutningen är kopplad till kriminella miljöer samtidigt som det inte går att utesluta ett relationsrelaterat mord som någon vill ska se ut som ett gängmord. Den skjutna kvinnan är utbildad läkare och har inga andra kopplingar till kriminella miljöer än genom barnets far.

Mannen som greps igår eftermiddag är anhållen som misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott. Om skjutningen är kopplad till Brøndbyrånet är det sannolikt det andra mordet med sådana kopplingar.

Det är inte ovanligt att stora rån leder till kedjor av mord. De sker ofta efter att de dömda för brotten kommit ut från fängelse. Typexempel är Brinck’s-Matrånet i London och Arlandarånet i Stockholm.

Läs mer:

Advertisements