Ytterligare en kvinna ihjälskjuten

Vid halv två-tiden på natten till idag sköts en kvinna ihjäl på Multrågatan i Råcksta, Stockholm (postadress Vällingby). Skjutningen tycks ha skett mot en lägenhet från en innergård och det handlar väl därför kanske om ett relationsrelaterat brott även om skjutningar är ovanliga i samband med den typen av mord.

Att kvinnor skjuts ihjäl är också ovanligt och att de skjuts i gängrelaterade mord är mycket ovanligt även om mordet i Malmö häromdagen uppvisar alla tecken på att vara gängrelaterat. Mord på kvinnor utgör cirka 20% av alla mord i Sverige, exakt hur stor andel varierar från år till år. När det gäller gängrelaterade mord på kvinnor är de normalt noll till antalet under ett år.

Flera personer ringde polisen om skottlossningen och när de anlände till platsen hittade de en skadad kvinna. Kvinnan, som enligt en del uppgifter ska vara född i Polen, fördes till sjukhus med ambulans men förklarades senare död.

PS. 190830. Det har visat sig att uppgifterna om en koppling till Polen var felaktiga. Istället handlar det om en ung kvinna vid namn Ndella Jack, 18 år gammal, med koppling till Gambia. Det tilltänkta mordoffret var sannolikt hennes pojkvän, Lamin Dibba. Mordet och det tilltänkta mordoffret kan ha en koppling till det så kallade tortyrmordet i Spanien

Advertisements