Amineh Kakabaveh har lämnat Vänsterpartiet

Amineh Kakabaveh. Bild: Bengt Oberger Licens: CC-BY-SA-3.0

Amineh Kakabaveh valdes in som riksdagsledamot vid senaste valet genom personkryss. Hon har länge drivit en linje i frågan om hedersvåld som inte stämmer med Vänsterpartiets officiella linje och därmed hamnat på kant med partiets ledning. Hon fanns därför inte på valbar plats på valsedeln men kryssades alltså in. Konflikten mellan henna och vänsterpartiets ledning har därefter fortsatt och hon uppger själv att hon mobbats av de övriga i riksdagsgruppen.

För några dagar sen meddelade Vänsterpartiets styrelse att de tänkte ta upp frågan om uteslutning av Kakabaveh i partiet. Detta på grund av att ledningen menar att hon vägrat delta i möten i partiets riksdagsgrupp och offentligt gått emot partiets politik på flera områden. Hon hävdar själv att hon inte deltar i mötena då hon blivit utfryst. Ingen talar med henna och hon känner sig mobbad.

Uteslutningsärendet kommer dock inte att behandlas då Amineh Kakabaveh nu beslutat sig för att lämna Vänsterpartiet. Hon kommer dock att kvarstanna som oberoende socialistisk riksdagsledamot.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!