Åtal för kidnappning av dokusåpadeltagare

Den 23 april kraschade en bil i Nösnäs, Stenungsund. En kvinna som körde bakom stannade och rusade fram till bilen. När hon öppnade dörren klev en person ur bilen. Ytterligare två personer kravlade ut ur bilen därefter, samlade ihop lite föremål och sprang därifrån. Kvinnan har uppgett att hon bl.a. sett ett gevär ramla ur bilen liksom en del andra saker. Hon menar dessutom att en av männen som sprang iväg kan ha haft ett vapen under jackan. Polisen fann också vapen när de kom till platsen.

Den första personen som klev ur bilen var en tidigare dokusåpadeltagaren Johannes Ulmefors. Han stannad kvar på platsen och berättade så småningom att han utsatts för en kidnappning. Något ska samma dag ha försökt bryta sig in i hans lägenhet och senare samma dag stoppades han av en man, Kristian Azzazi (tidigare Gustavsson och Meldgaard), som enigt uppgifter i media ska vara medlem i Bandidos MC och norsk medborgare. Mannen hotade Ulmefors med en kniv och tvingade honom att följa med. De äkte till Ulmefors lägenhet varefter Bandidosmannen och en annan man plockade till sig värdefulla saker i lägenheten. De tog också Ulmefors mobiltelefon och menade att han var skyldig dem 20 000 kronor. Därefter lämnade de lägenheten. Färden gick sedan genom Stenungsund mot Kungälv och tillbaka. Under färden ska de ha hotat Ulmefors att de ska döda honom och hans flickvän samt gräva ner dem i Svartedalen.

De två männen, den cirka 45 år gamle Bandidosmannen och en 30-åring som uppges heta Andreas Libera, har nu åtalats för människorov, rån och övergrepp i rättssak när det gäller deras agerande mot Ulmefors. De åtalas samtidigt också för en rad andra brott. För att ha brutit upp en balkongdörr hos en kvinna och trängt sig in i hennes hem är de åtalade grovt hemfridsbrott. Andra åtalspunkter är misshandel, olaga hot och grovt bedrägeri medelst olovlig identitetsanvändning, samt försök till detta brott. De åtalade männen förnekar att de kidnappat Ulmefors. Bandidosmannen är tidigare dömd vid flera tillfällen för flera olika brott.

Ulmefors själv åtalades för andra brott i somras. Han ska ställas inför rätta för flera fall av misshandel. Han ska bland annat, tillsammans med andra personer, ha tvingat en man att pussa på en persons skor och därefter slagit mannen i ansiktet.

 

Advertisements