Bättre med spårväg över Heden än spårväg i Engelbrektsgatan

Det har en tid funnits planer på en spårväg i Engelbrektsgatan från Södra vägen till Skånegatan. Enda syftet med den sträckningen är att den ska användas vid ombyggnader, reparationer och olyckor. Det är ärligt sagt ett slöseri med pengar att bygga en bit spårväg som inte ska användas i normal trafik.

Nu har Vänsterpartiet och Miljöpartiet fått igenom ett betydligt bättre förslag i byggnadsnämnden. Nämligen spårväg rakt över Heden från Valand längs med den sista biten av Vasagatan över Heden via Bohusgatan till Skånegatan vid polishuset. Det är ett mycket bättre förslag än en spårväg i Engelbrektsgatan då den sträckningen kan användas i normal trafik och avlasta Brunnsparken. Det är ett mycket bra förslag.

Andra sträckningar som får samma positiva konsekvenser är spårväg från Stenpiren längs med kajen över Packhusplatsen och fram till Lilla Bommen.

Lite större projekt som en spårväg från Lilla bommen österut över Gullbergsvass till Svingeln eller rent av hela vägen till Gamlestaden via Partihallarna och Marieholm och en spårväg längs med kajen från Järntorget till vagnhallarna i Majorna och kanske vidare uppför Slottsskogsgatan till Kungssten vore också bra.

Dessutom är naturligtvis en tunneln mellan Lindholmen och Stigberget för spårväg mycket bättre än en linbana liksom en spårväg från Hjalmar Brantingsplatsen över Lindholmen till Eriksberg och en spårväg till Backa.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!