Även ETC sällar sig till verklighetsförfalskarna

Våldet i samhället är idag mycket mindre än det var på 1990-talet. Det ligger på samma nivå som på 1970-talet. När ETC hävdar att polisens arbetsmiljö blivit våldsammare är det inte sant. Terroristdåd var exempelvis mycket vanligare på 1970-talet än idag, nazistiskt våld som inte klassades som terroristdåd då och inte heller anses vara det idag var lika vanligt då och mycket vanligare på 1990-talet än idag. Upplopp och kravaller var lika vanligt då som idag. Sen 1970-talet har det skett så där 2-3 gånger per årtionde i Göteborg för att ta ett exempel.

Men det gängrelaterade våldet i form av skjutningar och sprängdåd är mer omfattande idag även om det inte var helt okänt på 1970-talet eller 1980-talet heller. Vi har exempelvis  och bombmannen Lars Tingströms brevbomber och bomber, Norrmalmstorgsdramat, Bordellhärvan, sprängningen av restaurang Fontainebleu, polismorden i Handen och en hel del annat. på 1990-talet har vi bland annat nerskjutningen av Sven Roland Arnér i hans trädgård 1997.

Samhället har inte blivit våldsammare. Polisens arbetsmiljö har inte blivit hårdare. Det dödliga våldet har inte ökat. ETC ljuger och hittar på. De ansluter sig till den borgerliga verklighetsförfalskningen. Antalet skjutningar och sprängningar har ökat sen 1990-talet, men nästan ingen dör i sprängningar och antalet dödsfall i skjutningar som ökat stadigt i två decennier tycks ha stagnerat de senaste åren. Antalet fall av dödligt våld per 100 000 invånare är idag lägre än på 1990-talet

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!