Bomber i Göteborg?

Vid åttatiden på måndagskvällen kom ett larm om ett mystiskt föremål i ett parkeringshus i Landala till polisen. Parkeringshuset spärrades av. Landala ligger ganska centralt. Vid halv tio fick polisen ett larm om ett misstänkt farligt föremål på Smålandsgatan vilket ligger i närheten av polishuset på ?Ernst Fontells plats på Heden som inte ligger jättelångt från Landala. Flera gator i området spärrades av. Polisen menar att de två bomblarmen och de misstänkta föremålen är ihopkopplade.

Nationella bombskyddet kallade in och började undersöka föremålet Landala. Efter det undersöktes föremålet på Smålandsgatan och klockan två togs avspärrningarna bort i Landala. En förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har inletts och två män, kring 35 år respektive 40 år gamla, har gripits och anhållits i samband med de misstänkta föremålen. Det har ännu inte framgått om det verkligen handlade om bomber eller om det handlar om nåt annat.

Vilka som kan ligga bakom händelserna är oklart, men flera högprofilerade rättegångar ska äga rum i Göteborg under hösten. En har redan inletts och den handlar om en brutal kidnappning och utpressning där bomber redan förekommit. En annan process är riktad mot en känd gängledare i Göteborg där det förekommer kopplingar till en rad mord och mordförsök och ytterligare en rör bilbränderna i Frölunda förra året.

Det troliga är väl att det hela har kopplingar till kriminella. Åldern på de gripna tyder kanske på en koppling till utpressnings- och kidnappningsmålet. Om det inte handlar om kriminella så handlar det väl kanske om nazister. De har ju sprängt bomber i Göteborg många gånger genom åren.

Läs också:

 

Advertisements