Flera oskyldiga skjutna i Stockholm

Vid de allra senast skjutningarna i Stockholm med omnejd har fler oskyldiga skjutits. Först var det 18-åriga Ndella Jack som sköts ihjäl vid en skjutning i Råcksta, Stockholm. I söndags kväll skadades två män helt utan koppling till organiserad brottslighet vid en skjutning i Alphyddan, Nacka.

Den tilltänkta måltavlan i bägge fallen var en man som enligt uppgift bär namnet Lamin Dibba. Han ska ha varit tillsammans med den mördade Ndella Jack, enligt vissa uppgifter gift med henne. Han är 33 år gammal och släpptes ur fängelse i mars i år efter att ha avtjänat ett fängelsestraff på fyra och ett halvt år för dråp. Han har tidigare dömts för bl.a. rån, grov misshandel, fem fall av misshandel, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, fyra fall av ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Redan innan domen som föll 2015 förekom mannen i belastningsregistret under 32 avsnitt och har även tidigare avtjänat ett längre fängelstraff på fyra år när han 2010 dömdes för ett dråpförsök.

Orsaken till de två mordförsöken mot Dibba verkar något oklara, men det kan ha kopplingar till någon av flera andra händelser, såsom tortyrmordet i Spanien, mordet i Stocksund (inte så sannolikt kanske) eller kanske nåt helt annat.

Läs också:

Advertisements