Man gripen för svenskanknutet gängmord i Barcelona

Efter att spansk polis identifierat och efterlyst en man som misstänkt för ett mord i Barcelona har den misstänkte mördaren nu gripits i Göteborg. Det rör sig om en ung man i 25-årsåldern som ofta befinner sig i Göteborg men är medborgare i ett land på Balkanhalvön. Enligt en del media i Spanien ska han ha bott granne med den mördade. Spanien har begärt honom utlämnad.

Den mördade var en person som anses knuten till gängmiljöerna med ursprung i Biskopsgården vid namn Robin Talani, Han ska ha ingått i utredningen om bilbomben i Torslanda och satt några dygn anhållen som misstänkt för inblandning. Han utsattes också för ett mordförsök på Vasagatan år 2016. Målsäganden i fallet med misshandeln och kidnappningen i Floda har uppgett att Talani var den som hade en skuld att inkassera.

Advertisements