Män från Naserligan åtalas för narkotikabrott och vapenbrott

Personer som anses ingår i den kriminella konstelllation som kallas för Naserligan anses dominera narkotikaförsäljningen i Majorna och i Linnéstaden (Stigberget, Masthugget, Olivedal, Kommendantsängen, Haga). Det är den största narkotikamarknaden i Göteborg och Majorna är den stadsdel där det finns flest brukare och missbrukare av narkotika.

Nu är två män som anses tillhöra Naserligan åtalade för narkotikabrott och vapenbrott. Utredningen (förundersökningen) började när en fastighetsskötare i Olskroken hittade 4 hekto kokain i en bostad som hyrdes i andra hand av en 27-årig man. I lokalen hittade senare också två pistoler. 27-åringen förnekar all kännedom om narkotikan och vapnen. I förhör menar han att han inte hyrt lägenheten utan bara agerat mellanhand och att han därför inte har någon som helst kännedom om narkotikan och vad som pågått i lägenheten.

En man i 50-årsåldern för sin del för medhjälpsbrott. Han har enligt polisen en central roll i Naserligan. Mannen hade kontraktet på trerumslägenheten och misstänks för att ha haft vetskap om vad som pågick där. I ett vindsförråd som tillhör honom men ligger i en annat flerfamiljshus påträffades dessutom ytterligare runt 250 gram kokain. För det åtalas han för grovt narkotikabrott.Mannen kan också, enligt åklagare och polis, kopplas till telefonsamtal som gått till internationella narkotikahandlare i Amsterdam. Han förnekar brott och all kännedom om narkotikan i vindsförrådet och all kännedom om vad som pågått i lägenheten i Olskroken.

I utredningen förekommer ytterligare ett antal unga män som enligt polisen kan kopplas till narkotikahandel i Majorna, Stigberget och Masthugget. Ingen av dem är dock åtalad eller misstänkt i det aktuella ärendet.

Förutom narkotikamarknaden i Majorna, Stigberget, Masthugget, Olivedal och Kommendantsängen anses Naserligan också kontrollera narkotikahandeln i Gårdsten. Noterbart är att gängvåldet länge varit mycket litet eller obefintligt i dessa områden.

Läs mer:

Advertisements