Bandidosmedlem och en tidigare OS-boxare dömda till fängelse

Fyra personer åtalades för människorov, tre av dem åtalades även för grovt olaga tvång och två var också misstänkta för synnerligen grov misshandel. Tre av de åtalade har nu dömts för människorov och grovt olaga tvång till fem års fängelse och två dömdes för medhjälp till samma brott till ett och ett halvt respektive två års fängelse.

Två män hölls fångna i ett mindre hus i Floda under ett och ett halvt dygn, från fredag kväll till tidig söndag morgon. Vid den tiden lyckades männen fly från huset och larma polis. Männen hade varit bundna till händer och fötter med silvertejp samt fått ögonen förbundna. Den ene mannen hade utsatts för allvarlig misshandel med slag och sparkar mot huvudet samt upprepade ytliga borrningar med maskin på fötter och knän. Mannen fick allvarliga, men inte bestående skador. Syftet med frihetsberövandet m.m. var att få pengar från den misshandlade som betalning av en skuld.

Tingsrätten anser att tre av de fyra tilltalade som var åtalade för människorov och grovt olaga tvång varit med om händelseförloppet på ett sätt som gör att de ska dömas som gärningsmän för dessa brott. De dömdes därför till fem års fängelse. En av dem var den tidigare OS-boxaren Patrick Bogere, de övriga två var en 25-åring och en 35-åring. Den fjärde personen som är i 25-årsålder dömdes av tingsrätten för medhjälp till brottet. Han dömdes till ett och ett halvt års fängelse. Johnson Bogere, yngre bror till Patrick Bogere, som är medlem i Bandidos MC som åtalades för medhjälp till människorov och medhjälp till grovt olaga tvång, dömdes för de brotten till två års fängelse.

Två av männen som dömdes för människorov och grovt olaga tvång var också åtalade för synnerligen grov misshandel. Tingsrätten ansåg att det inte är bevisat att dessa två män varit delaktiga i misshandeln och ogillar därför åtalet mot dem i den delen.

Slutligen dömdes en man i 20-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern för penningtvättsbrott, för att ha tagit emot brottsutbytet och delvis lämnat det vidare. Dessa har fått villkorlig dom och böter.

Samtliga sju dömda har förnekat brott. Patrick Bogeres advokat Hans Palm menar att hans klients dna fanns på brottsplatsen då en man som bor i huset tränar boxning med Bogere som coach. Johnson Bogeres advokat Jonas Lundberg menar att hans klient inta kan kopplas till brottet och att telefonen som kopplar honom till händelsen inte borde ha nån betydelse. Dagen före brottet ska de ha träffats i huset för att prata om en boxningsgala i Göteborg.

Läs mer:

Advertisements