14 års fängelse för mord utan lik

Onsdagen den 14 september 2016 anmäldes 33-årige Ali Reza försvunnen i Göteborg, efter en anmälan från hans tidigare flickvän. Ingen hade hört något från honom sedan kl 11.30 två dagar innan då han lämnade sin lägenhet i Kortedala i nordöstra Göteborg.

I augusti 2017 kom det in ett detaljerat tips till polisen. Tipset menade att Ali Reza hade blivit lurad till en lägenhet i Vidkärr och där blivit dödad. Efter en noggrann undersökning i lägenheten som tipset handlade om, kom polisen till slutsatsen att det var precis så. Ali Reza har mördats i lägenheten. Hans kropp har dock aldrig återfunnits.

Lägenheten tillhörde Peter Oskarson och han har nu dömts  till 14 års fängelse för mord trots att Ali Rezas kropp aldrig hittats. Den andre åtalade mannen har friats från alla brottsmisstankar. Båda två har hela tiden förnekat brott.

Advertisements