Svensk nazist utvisad från Polen

Den svenske bombnazisten och NMR-medlemmen (han var i alla fall tidigare medlem) Anton Thulin, en av de nazister som dömdes för bomber riktade mot flyktingförläggningar och vänsterorganisationer i början av år 2017. I september 2017 dömdes han i hovrätten till fängelse i ett år och och tio månader för sin inblandning i terroristdåden i Göteborg.

Även två andra nazister och NMR-medlemmar dömdes vid samma tillfälle. Viktor Melin dömdes till sex år och sex månaders fängelse för allmänfarlig ödeläggelse och dömdes till fängelse i fem år för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse och medhjälp till försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Nu har Anton Thulin gripits i Polen för att ha deltagit i vapenträning med en paramilitär grupp. De vapen han tränade med var samma som använde vid terroristdådet i Christchurch på Nya Zeeland. Efter gripandet utvisades Thulin till Sverige då polska myndigheter ansåg att han var ett hot mot landets säkerhet. Han har även tidigare deltagit i vapenträning med paramilitära grupper. Då i Ryssland.

Advertisements