Fängelse för planerat mord i Göteborg

Tre personer som varit åtalade för förberedelse till mord på en person de länge haft en konflikt med har nu dömts till fängelse av tingsrätten i Göteborg. Tingsrätten konstaterar att de tre åtalade männen ingår i ett kriminellt nätverk som i media går under namnet A-falangen. Den de haft för avsikt att mörda ska tidigare ha ingått i ett annat kriminellt nätverk (B-falangen) och ännu tidigare ingått i samma nätverk (Vårvädersligan).

De tre männen hade tillgång till en telefon i vilken de kunde följa de så kallade GPS-puckar som fästs på bilar tillhörande det tilltänkta offrets, Adrian Kastrati, familj. På det sättet kunde de följa Kastratis rörelser och hålla reda var han befann sig.

Enligt tingsrätten är de tre också kopplade till ett garage i närheten av platsen där de greps. I garaget hittades en k-pist och utanför stod en bil där det fanns 95 skarpa patroner. Tingsrätten menade att att det inte går att komma till någon annan slutsats än att vapen och ammunition placerats i garaget av den huvudmisstänkte.

Bilen var stulen, fabriksny och försedd med falskskyltar. Med andra ord mycket svårspårad. Enligt tingsrätten är det på grund av dessa tfr saker som det kan anses vara bevisat att de tre männen förberett mord på Adrian Kastrati.

Den huvudmisstänkte är den så kallade gängledaren Eddie Jobe som dömdes till fängelse i fyra år och sex månader för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri. En annan av männen är Alula Lilay Biadghilin som fick fängelse i fem år för förberedelse till mord, grovt vapenbrott, grovt häleri samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott. Han frias för försök till mord samt förberedelse till mord vid ett annat tillfälle. Den tredje mannen som dömdes är Rasmus Dahl. Han fick fängelse i fyra år och sex månader för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri.

All tre har förnekat brott såväl i rätten som under polisutredningen. Det är därför sannolikt att domen överklagas till hovrätten.

Läs mer:

Advertisements