Imamerna som inte ens är imamer

Av sex omtalade så kallade imamerna som hållits fängslad i månader utan att de faktiskt begått nåt brott eller ens vekar ha varit misstänkta för brott har det visat sig att minst två inte överhuvudtaget är imamer. En är i allt väsentligt en klassiskt kriminell man och ytterligare en är inte ens religiös. Visserligen troende men inte religiös. Som många svenskar. Säpos ingripande mot de sex männen är faktisk helt obegripligt och de är alla fria idag. Ingen av dem har åtalats för något brott och ingen kan utvisas.

Uppenbart är att en av dem är en usel skolledare utan utbildning som driver en skola, Vetenskapsskolan, där det sätts oproportionerligt höga betyg och där det sprids ytterst tveksamma åsikter. Att han skulle vara imam är faktiskt också ganska tveksamt. De övriga tre verkar dock vara imamer och de är sannolikt salafister, så också den man som äger Vetenskapsskolan. Men det är inte olagligt att vara salafist.

Kontentan är Säpo kan gripa folk utan att de faktiskt kan bevisas att de begått brott och hot dem med utvisning. Regeringen låter likadant som Säpo och högerpolitiker vill bryta mot Sveriges lagar. På grund av sex män som inte begått ett enda brott som har med terrorism att göra.

Läs mer: Imamerna har inte begått nåt brott

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!