3 gripna för bilbomb i Landvetter

Som ett led i den nationella särskilda händelsen Rimfrost har nu tre personer frihetsberövats misstänka för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse i samband med sprängningen i Landvetter tidigare i november. En av de personer som sitter frihetsberövade är häktad sen en kort tid efter sprängningen medan de andra två greps nyligen.

Den 1 november skedde en sprängning på en parkeringsplats i ett bostadsområde i Landvetter. Ingen person skadades vid händelsen, men ett flertal bilar fattade eld. Fallet har kopplingar till södra Sverige och inom ramen för den nationella särskilda händelsen Rimfrost har polisregion Syd (Skåne, Kronoberg och Blekinge) och Väst (Västra Götaland och Halland) arbetat gemensamt i ärendet. Bland annat har det genomförts en rad husrannsakningar och samarbetet har nu resulterat i att tre personer sitter frihetsberövade misstänkta för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

– Kriminaliteten har inga geografiska gränser och vi har ett bra samarbete med våra kollegor i region Syd. Förundersökningen fortsätter och det kan bli fler husrannsakningar och gripande framöver, säger Urban Svahn, spaningschef grova brott, utredningssektionen region Väst.

Operation Rimfrost är en polisinsats i polisregion Syd som är särskilt riktad mot organiserad brottslighet, men den enda framgång de hittills redovisat har alltså med en utredning i polisregion Väst att göra.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!