Bandidosmedlemmar från Göteborg gripna i Bergslagen

Fem män med koppling till mc-gänget Bandidos i Göteborg greps vid ett större polistillslag i Bergslagen i onsdags. 4 av dem är enligt media fullvärdiga medlemmar i Bandidos MC. Samtliga anhölls senare och är misstänkta för misstänkta för bedrägeri och penningtvättsbrott.

Gripandena var ett resultat av samarbete mellan polisen i region Väst och polisen i region Bergslagen. Insatsen genomförde inom ramen för den nationella satsningen mot organiserad brottslighet som går under namnet Rimfrost. Målsättningen med Rimfrost är enligt polisen att reducera antalet aktiva aktörer i kriminella miljöer där våldsbrott med skjutvapen och sprängladdningar förekommer.

– Det har varit ett bra samarbete. Efter en längre tids planering kunde vi idag slå till mot ett antal adresser i en gemensam insats med region Bergslagen och Åklagarmyndigheten. Oavsett vilket brott du gör dig skyldig till så finns vi där med gemensamma krafter, säger Magnus Lindegren, chef för bedrägerisektionen i region Väst, i ett pressmeddelande.

– Det blev en lyckad insats och vi kunde frihetsberöva fem personer. Vi jobbar kontinuerligt mot den grovt organiserade brottsligheten. Genom den här typen av insatser flyttar vi hela tiden fram våra positioner. Vi bekämpar brottsligheten på en plats och skapar förutsättningar för ett effektivare polisarbete i hela landet, säger Emelie Kullmyr, kommenderingschef för Rimfrost i region Väst.

Under året som gått har Bandidosmedlemmar figurerat i några uppmärksammade brott där utpressning varit centralt:

 

Advertisements