Dödsskjutning i Biskopsgården

Två personer sköts vid en pizzeria på Sommarvädersgatan i Biskopsgården i går kväll strax innan klockan 6. När polisen kom till platsen konstaterades att två personer var skottskadade. Den ene låg på marken på en parkeringsplats och har senare konstaterats vara avliden. Den andre skottskadad personerna satt en bir därifrån och försökte få förbipasserande att ringa efter ambulans.

Den avlidne unge mannen är från Tynnered och var sannolikt den person som sköts på Björkhöjdsgatan i Tynnered i september 2017. Om det är han anses han vara kopplad till den så kallade A-falangen (Jobe-falangen) i Biskopsgården och i likhet med de flesta i denna gruppering härstammar han delvis från Västafrika.

Den skadade personen är i de övre tonåren och även han kommer från Tynnered. Han var skadad i buken och tillståndet för honom är allvarligt men stabilt.

Skjutningen var den 20:e skjutningen i Göteborg och det andra skjutvapenmordet under 2019. Vad det gäller skjutningar detta det lägsta antalet så länge antalet skjutningar mätts vilket är sen 2011. Också när det gäller som dödats med skjutvapen är det det lägsta antalet sen 2011. De senaste 20 åren har det bara varit färre ihjälskjutna år 2004. Toppåren var år 2000 och 2013 då 9 personer sköts ihjäl vardera året.

Advertisements