Vänsterns oförmåga att använda internet och sociala medier

För den som vill sprida budskap på internet och sociala medier och samtidigt nå ut till fler än de redan frälsta gäller att budskapet sprids så mycket som möjligt. Det gäller att få delningar och hamna högt i Google-sökningar. De flesta vänstersajter syns inte i Googlesökningar överhuvudtaget.

För att synas i Googlesökningar krävs att en sajt har många inlänkar och utlänkar. För att öka spridningen av vänsteråsikter bör därför vänstersajter länka mer till varandra. Det gör att vi kollektivt kommer att hamna högre i Google-rank och synas för folk när de gör en sökning.

Särskilt dåliga på att länka är traditonella vänstertidningar som ETC, Arbetaren, Flamman, Internationalen, Ordfront, Röda Rummet, Rött, Aktuellt Fokus med flera. Även organisationer som Vänsterpartiet, Socialistisk Politik, Clarté med flera liksom sajter som Marxistarkiv, är urdåliga på att länka till andra. Vill de synas och vill vi i vänstern synas så måste vi länka mer till varandra.

Att kunna prenumerera på en sajts nyheter via RSS och mejl ökar också spridningen av det vi vill säga. Att fritt låta andra vänstersajter på nätet återpublicera artiklar är också viktigt. Det ökar delningen och spridningen av nyheter samt ökar det interna länkandet mellan vänstersajter. Det kommer också att öka spridning och antalet delningar på Facebook och Twitter. Vidare borde alla vänstersajter ha delaknappar för alla viktiga sociala medier på sina artiklar. Det gör det lättare för folk att sprida och dela artiklarna på sociala medier. Idag är det i princip bara Internationalen och jag som har det.

Idag är vänstern urusel på att använda internet, urusel att nå ut på sociala medier och på internet. Det är lätt att ändra på. Länka mer, öka möjligheterna att återpublicera materialet, gör det möjligt alternativt enklare att sprida materialet enkelt via mejl och RSS samt via sociala medier.

Vi i vänstern förespråkar kollektiva lösningar och samarbete samtidigt som är urusla på att tillämpa dessa principer i verkligheten. Mer samarbete och ömsesidigt utbyte, mer kollektivitet skulle göra vänstern starkare i sociala medier och på internet.

Med detta sagt vill jag också säga att den vänstertidning som skulle vilja återpublicera nåt jag skrivit på bloggen gärna får göra det. Både i papperstidningen och på nätet. men bara om det hänvisas till bloggen och om publiceringen sker på nätet (inklusive publicering i pdf-format), bara om det också länkas till bloggen.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!