Bandidos MC kopplat till många grova brott de senaste åren

Många av de mest uppmärksammade och våldsamma brotten i Sverige under de senaste åren kan kopplas till Bandidos MC och deras supportergrupp X-team.

De gäller bland annat serien av bombattentat i Linköping, Norrköping och Örebro samt ett dubbelmord i Norrköping vilka samtliga varit riktade mot ett konkurrerande gäng, No Surrender MC.

Även en bomb i Motala samt utpressningen och tortyren i Floda som riktades mot en byggföretagare och dennes föräldrar är knutet till Bandidos MC. Dömda för brottet är bland annat en ledande person i Bandidos MC i Göteborg och andra personer med koppling till Bandidos MC.

Bomben på Gyllenstiernsgatan på Östermalm i Stockholm är ytterligare ett våldsdåd som kopplats till Bandidos MC. En person som anses vara stödmedlem i Bandidos MC har häktats för det brottet.

Gemensamt för fallet med utpressningen i Motala och bomben på Östermalm är att det kan handla om konflikter kring byggbolag och byggen. Många medlemmar i Bandidos MC är byggföretagare. Detta gör att de har lätt att få tag på sprängämnen. Klubbmedlemmar åtar sig även indrivningsuppdrag för andra.

Fallet på Östermalm kan troligen kopplas till en byggföretagare som bor på den aktuella adressen. Han har tidigare också varit innehavare av en nattklubb. Också det en bransch med stark koppling till organiserad brottslighet. Det är möjligt att detta fall dessutom har en koppling till härvan kring Prime Living.

Enligt GP finns det också en koppling mellan utpressningen i Floda och Prime Living-härvan:

Bolaget som företagaren och 57-åringen arbetade i, hade övertagit totalentreprenaden hos Prime Living från det bolag som 57-åringen tidigare varit delägare i.

Det bolaget kom från sommaren 2017 att kontrolleras av en 45-årig man från Göteborg, med stark anknytning till grov organiserad brottslighet, och en 40-årig man från Motala, som i februari i år skulle komma att bli borrad i knän och händer när han kidnappades i Floda.

Läs mer:

Prime Living

Flodatortyren

Konflikten med No Surrender MC

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!