Sten – årets svensk

En 70-årig man vid namn Sten borde utses till årets svensk enligt Andreas Magnusson som skriver i Magasinet Paragraf. Detta då Sten presterat följande på Facebook:

SD-man: ”Sten, du är lika dåligt påläst som väldigt många andra. En gång till du kallar Sverigedemokrater för nazister så kommer jag tyvärr att behöva göra något åt det.”

   Sten: ”Eftersom jag är 70 med generell artros och kör med öppen profil, så utgår jag från att du skulle kunna leta upp mig och spöa ner mig, men skrämma mig, det kan du fan inte, nazistjävel!”

Nu vet jag visserligen inte om Sten finns i verkligheten men hans konversation med SD-mannen på Facebook saknar är onekligen kraftfull, för att inte säga finessrik. Om Sten nu faktiskt finns.

Han är i all fall lika trovärdig som årets svensk som den icke-person som Magasinet Fokus utsett till årets svensk, en man med namnet Jens. De är faktiskt precis lika okända, med den skillnaden att Sten verkar vara bättre på att uttrycka sig i sociala medier. Om Jens finns eller inte finns vet jag inte heller.

Den enda person i Sverige som egentligen förtjänar utmärkelsen som Magasinet Fokus delar ut är Greta Thunberg. Priset ska nämligen gå till någon som har stått i centrum för nyhetsrapporteringen under året.

Och nog har Greta Thunberg stått i centrum det gångna året. Detta kan konstateras oavsett vad vi tycker om hennes politiska budskap som jag i likhet med Arash Gelichkan i tidningen Internationalen anser är otillräckligt.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!