Kuppförsök mot styrelsen i Hyresgästföreningen Västra Sverige?

Enligt tidningen Offensiv som ges ut av Rättvisepartiet Socialisterna har Hyresgästföreningens förbundsstyrelse genomfört en ren kupp mot styrelsen för Hyresgästföreningens region Västra Sverige.

Ordförande för Hyresgästföreningen i Västra Sverige är Kristofer Lundberg och han har sen han valdes 2018 utgjort en nagel i ökat på den socialdemokratiska maktbyråkratin i Hyresgästföreningen. Lundberg är medlem i Rättvisepartiet Socialisterna vilket byråkraterna tycks vara upprörda över.

Ännu värre för byråkraterna är väl att Hyresgästföreningen Västra Sverige utvecklats till att bli en organisation som faktiskt kämpar för att företräda hyresgästernas intressen, en organisation för medlemmarna snarare än en organisation för sossebyråkrater.

Sådant sticker naturligtvis i ögonen på socialdemokraterna som bara tycks intresserade av makt för maktens skull och i praktiken förvandlat Hyresgästföreningen till en tandlös papperstiger. När det kommer in människor som verkligen vill kämpa för hyresgästernas intressen stör det naturligtvis byråkraterna som känner att deras makt och positioner hotas.

Formellt har förbundsstyrelsen hänvisat till att det skett ekonomiska oegentligheter i Hyresgästföreningen Västra Sverige och därför har de fråntagit regionstyrelsen all makt. Kristofer Lundberg menar att det bara är svepskäl för att av politiska och byråkratiska skäl göra sig av med en stridbar styrelse som faktiskt företräder medlemmarna. Så här kommenterar Kristofer Lundberg saken i tidningen Offensiv:

– Detta handlar framförallt om tre saker. Riksförbundet har varit motståndare till region Västra Sverige sedan dess att jag blev vald till regionordförande. De har försökt förminska och isolera oss utan att lyckas.

– Vi mobiliserar till en protestdag mot regeringen som har alla möjligheter att bli omfattande, igår hölls ett möte med 81 ordförande för att planera protesterna mot regeringen. 

– Vi närmar oss omvalet för regionvalet för Hyresgästförening­en Västra Sverige, socialdemokratin har gjort allt för att byta ut den stridbara regionstyrelsen, den kampanjen verkar ha misslyckats då uppslutningen till stöd för regionstyrelsen ute i regionen varit omfattande. 

– Då återstår bara en byråkratisk kupp. Enda sättet att avbryta utvecklingen är att försöka genomföra ett karaktärsmord på de som leder utvecklingen. 

– Ingen information har givits regionstyrelsen, vi får informationen via media som ringer och ställer frågor och jag får uppmaning om timeout från förbundsordföranden via pressmeddelanden. Regionstyrelsens förtroendevalda har bett om större insyn över ekonomin. Vi har bett om enklare och mer konkreta ekonomirapporter för att få insyn i vår egen ekonomi. 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!