Svensk politik skapar brottslighet på bostadsmarknaden

Den usla svenska bostadspolitiken som lett till en omfattande bostadsbrist skapar brottslighet. Bostadsmarknaden fungerar på grund av den enorma bostadsbristen så dåligt att många måste hyr en svart bostad, dvs betala svarta pengar för att ha någon stans att bo.

Den som hyr svart kan oftast inte skriva sig i den bostad han hyra för då skulle personen med kontraktet kunna bli av med det. Personen behöver därför skriva sig nån annan stans. Då kan han köpa en folkbokföringsadress hos någon där han formellt kan bli inneboende. Detta är ofta hos någon som har arbete och inkomster. Det betyder ofta att den som skriver sig där inte kan få bidrag av olika då den som bor där har så stora inkomster att det är möjligt.

Ofta får de som bor svart också betala en hyra som är långt utöver den egentliga hyra. Möjligheterna att klaga är noll. Genom detta kan de ofta tvingas arbeta svart för att tjäna tillräckligt med pengar för att kunna betala ockerhyran. Eller så hyr de i sin tur ut sovplatser till andra i den lägenhet där den första personen redan bor olagligt. De andra som också hyr i lägenheten kan inte heller skriva sig där utan måste skaffa sig en folkbokföringsadress på annat håll.

Hela denna bisarra situation är ett resultat av en havererad svensk bostadspolitik som stöds av alla högerpartier i Sverige inklusive socialdemokraterna. De som begår brott i dessa sammanhang, dvs hyr ut svart och betalar svarta löner har getts dessa möjligheten av våra högervridna politiker.

Det finns även flyktingar som fått uppehållstillstånd vill bosätta sig där de själva väljer. För att de ska få personnummer, id-kort, bankkonto och en plats på SFI krävs en fast bokföringsadress. För de som placeras i en viss kommun är detta inget problem. De måste inte ha en bestämd adress för att få personnummer med mera. Eftersom det inte går att få en bostad i Sverige är svartboende och köpt folkbokföringsadress enda alternativen och de drabbas alltså även de av Sveriges havererade bostadspolitik.

Det finns även andra som bor på annat håll än folkbokföringsadressen. Många människor som bor på något institutionsboende, nåt särskilt boende av något slag är ofta skrivna (folkbokförda) hemma hos föräldrarna där de alltså inte bor. Dessutom har de ofta särskild postadress vilket betyder att deras post går till en tredje adress hos en god man eller förvaltare. Förmodligen är de flesta som är skrivna på en annan adress än sin bostadsadress personer med olika diagnoser och sjukdomar.

Det förekommer också att kriminella står skrivna på en adress på vilken de inte bor. Detta för att skydda sig från både andra kriminella och polisen. Eftersom de kriminella är så få handlar detta om en mycket liten grupp människor.

100 000 inom Sverige beräknas vara folkbokförda på annan adress än den där de i verkligheten bor. De största grupperna bland de senare är människor med olika sjukdomar och diagnoser och människor som inte kan få tag på en bostad.

Även diplomater, EU-politiker och andra med tillfälliga arbeten utomlands är ofta folkbokförda i Sverige trots att de bor i utlandet. De är alltså skrivna på en adress där de inte bor.

Att det ska vara olagligt att bo på en annan adress än den där en person är fokkbokförd förefaller alltså generellt vara ett helt felaktigt påstående. Media och politiker tycks alltså ha totalt fel. Att kalla det falska adresser är också det helt orimligt.

Skatteverket kan dock kontrollera folkbokföringen för personer och om de uppgifter dessa personer uppget varit felaktiga så kan de också utdöma vite. Detta innebär inte att det är ett brott att vara folkbokförd på annan adress än där en person egentligen bor.

Även människor som flyttat till andra länder står ofta kvar på sin svenska folkbokföreningsadress då de glömmer att anmäla att de flyttat hem. Detta är vanligast bland personer från USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Danmark, Norge och Island. 100 000 personer som bor i andra länder beräknas fortfarande vara folkbokförda i Sverige. Om diplomater och liknande är medräknade i den siffran är oklart.

Den som inte anmält en flytt eller medvetet vilselett myndigheterna kan i vissa fall åtalas och dömas till böter eller fängelse. Detta om den felaktiga folkbokföringen skett för att försvåra för myndigheter.

När kriminella skriver sig på annat håll än där de bor i syfte att försvåra för myndigheter är det alltså ett brott. När människor skriver sig på annat håll än där de bor för att kunna leva verkar det däremot i allmänhet inte vara ett brott. Om någon tar emot bidrag i en sådan situation kan det däremot vara brott om de inte skulle fått bidrag om de varit skrivna där de bor. Men annars inget brott.

En person som är flykting med tillfälligt uppehållstillstånd eller tillfällig uppehållsrätt i Sverige behöver inte vara folkbokförd överhuvudtaget. En person med flyktingstatus ska dock vara folkbokförd.

Naturligtvis innebär det faktum att folk är folkbokförda på en annan adress än den där de bor att folkbokföringen inte stämmer helt. men nån katastrof är det inte och det är dessutom något som alltid förekommit. Anatlet har dock sannolikt ökat som en följd av att vi är fler människor i Sverige och för att folk flyttar mycket mer och oftare.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!