Surt sa räven – Dinamarca om partiledarvalet i V

Rossana Dinamarca tillhör den stalinisminfluerade högerfalangen inom Vänsterpartiet. Hon är sur för att Tamara Spiric, denna falangs kandidat till partiledarposten, inte vill ställa upp som kandidat till posten som partiledare. Hon beskyller även partiledningen som inte domineras av partiets högerfalang för att de orsakat bristen på partiledarkandidater. Utrymme att göra detta får hon i ETC. Det är onekligen ”lite surt sa räven” över hennes agerande.

Den enda person som i nuläget sagt ja till att kandidera till partiledarposten är Nooshi Dadgostar. Hon har stort stöd i den nuvarande partistyrelsen och har nominerats av partidistrikten i Västernorrland, Uppsala län, Östergötland, Dalarna och Skaraborg. Tamara Spiric hade nominerats av partidistrikten i Fyrbodal och Jämtland.

Det är också märkligt att ETC tydligt verkar ha tagit ställning för högerfalangen i Vänsterpartiet genom att upplåta utrymme en till av deras främsta företrädare och hennes gnäll på partiledningen. Naturligtvis är det olyckligt att det bara finns en kandidat till partiledarposten och det hade varit bra och intressant med två. Så långt har Dinamarca förstås helt rätt men sen blir hennes tyckanden mest gnäll från en person som tycker att hon åsidosatts. Visserligen för ganska länge sen men det verkar störa henne ännu.

Samtidigt är det naturligtvis bra om ingen högerkandidat finns för Vänsterpartiet skulle inte må bra om en högerinriktad mer stalinisminfluerad person blev partiledare. På det sättet är det bra att Spiric avsagt sig att kandidera. Denna falang inom Vänsterpartiet försöker nu istället få Ana Süssner Rubin att ställa upp som partiledarkandidat.

Vänsterpartiets distriktsstyrelser i Norrbotten, Västmanland och Södermanland nominerade tidigt partiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson till partiledarposten, men hon meddelade senare att hon inte ställer upp. Antagligen ger väl dessa distrikt sitt stöd till Nooshi Dadgostar.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!