Mycket stort cannabisbeslag i Göteborg

Av en ren tillfällighet snubblade polisen i Göteborg över 280 kg cannabis i ett källarförråd i Bjurslätt eller Slätta damm på Hisingen. Det är enligt media ett av de största beslag som gjorts i Sverige.

Istället för att beslagta narkotikan började polisen övervaka förrådet, spana på det. Ett dygn senare kunde två män och en kvinna med koppling till förrådet gripas. De gripna männen är kända av polisen sen tidigare. De är födda 1986 och 1988. Den äldre av dem var under hösten 2018 häktad nere i Malmö en tid, anklagad för medhjälp till ett mord. De båda männen häktades som misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och försök därtill. Kvinnan släpptes fri.

De gripna ska dock enligt uppgifter tidigare ha haft en koppling till både Vårvädersligan och Backagänget utan att kanske direkt tillhört gängen och uppges i media inte ha några gängkopplingar. De tycks helt enkelt utgöra en del av ett eget litet gäng som uppenbart sysslar med narkotikahandel. GP uppger att de inte anses vara huvudmän i ärendet med narkotikan.

En man från Göteborg som satt häktad för misstanke om medhjälp för mord i Malmö år 2018 bär namnet Stefan Ortiz och är född 1986. Det rörde sig om de så kallade spelcafémorden men han släpptes snart. Han hade så vitt det går att utröna enbart fungerat som bilmålvakt för en bil som figurerade i förundersökningen och hade ingenting med det hela att göra. Om han är den som gripits i detta narkotikaärende är dock inte känt.

Ortiz har koppling till en man vid namn Tonie Silva Santos som i sin tur varit eller är vän med den dömde så kallade gängledaren Eddie Jobe. När Eddie Jobe sköts av polisen som ung var det Santos som var förare i bilen. Kristian Ortiz som är bror till Stefan Ortiz dömdes för ett par år sen till fängelse för narkotikabrott.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!