Åtal för bomber och narkotika som hittades i Landala

Den 9 september 2019 slog polisen till mot en idag 42-årig man i en bil i Landala. Detta gjorde de efter att ha spanat på honom i Högsbo där han tagit emot varor från en idag 38-årig man. När han kört till sitt garage i Landala slog polisen till. I bilen hittades två fjärrstyrda bomber och narkotika, närmare bestämt amfetamin. Vad bomberna skulle användas till har polisen inte kunnat utreda.

Samtidigt slog polisen också till mot den 38-årige mannen som greps på Kungsportsavenyen. Vid husrannsakan i hans lägenhet i Högsbohöjd hittades ytterligare 4 kilo amfetamin. Även 38-åringen flickvän greps av polisen men hon släpptes senare.

38-åringen som heter Bo Westberg har nu åtalats för narkotikabrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han åtalas även för att juli 2019 förvarat och försökt sälja ytterligare nästan ett kilo amfetamin till en medelålders man från Majorna och dessutom haft ungefär lika mycket cannabis i sin ägo. Bo Westberg är mer känd som Hannes Westberg och var den unge man som nästan sköts ihjäl av polisen vid demonstrationerna i Göteborg 2001. Han är tidigare dömd för narkotikabrott och våldsamt upplopp. Han förnekar brott förutom vad det gäller den narkotika han hade på sig när han greps. Han har inte medverkat i polisutredningen på något sätt utan bara svarat ”ingen kommentar” på alla frågor.

Den 42-årige mannen som heter Theofilos Van der Zee har också åtalats för narkotikabrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han har tidigare dömts för grovt narkotikabrott två gånger. Den senaste domen föll då han dömdes till tre och ett halvt år i fängelse. Han frigavs villkorligt våren 2019.

Handel med amfetamin domineras av kriminella personer kopplade till Hells Angels MC och Bandidos MC. Någon koppling mellan de två nu åtalade personerna och nåt mc-gäng är inte känd. Däremot kan bomberna eventuellt vara kopplade till bomben i Landvetter som i sin tur är kopplade till en bombtillverkare som troligen har kopplingar till Bandidos MC.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!