Allt är inte alltid vad det ser ut att vara – skjutningen i Länsmansgården

Allt tyder på att den 16-åring som sköts i Länsmansgården häromdagen inte har några gängkopplingar och inte var kriminell. Han gick i ett gymnasium i Vasastaden och var duktig i skolan. Fadern är imam i en moské som har sufisk inriktning, dvs han är en starkt uttalad motståndare till salafism, jihadism, islamism, IS och Al-Qaida.

Föräldrarna uttalar sig DN där pappan säger:

– Tystnadskulturen måste brytas. Den är en fara för landet. Jag hoppas att alla som vet något berättar för polisen. Mördarna ska hittas och lagföras. Ingen ska hämnas. Ingen dödas. Inte i min sons namn, säger han.

Han berättar att han på torsdagskvällen hade nästan 30 av sonens vänner på besök.

– Jag talade med dem om detta, om att ”sonens blod ska vara det sista att spillas”. Vi tror på lagen. Jag sa till dem att ”räcka upp handen om ni tar med er detta budskap”. Alla räckte upp sina händer. Om jag själv skulle träffa mördarna skulle jag förlåta dem.

Det verkar vara en sund och bra inställning.

16-åringen har sannolikt dödats av misstag alternativt dödats för att han har en äldre bror med gängkopplingar. Själv är han som sagt troligen helt utan gängkopplingar och det är väldig oklart varför han befann sig på platsen där han dödades. Invid en fotbollsplan och en liten skola i ett gudsförgätet hörn av Länsmansgården.

Det ska enligt vittnesuppgifter ha varit två maskerade män som sköt, en beväpnad med pistol, en med automatvapen. Någon av de maskerade ska ha uppmanat den andre att döda 16-åringen som föll ihop av de första skotten. Därefter ska mördarna ha återvänt och skjutit på nytt. Därefter ska de ha försvunnit med en väntande bil.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!