Hyresgästföreningen Angered utsatt för förskingring

Hyresgästföreningen Angered har utsatts för förskingring. Det är anledningen att regionstyrelsen för Hyresgästföreningen Västra Sverige stängts av. Kristoffer Lundberg är ordförande både i Hyresgästföreningen i Angered och Hyresgästföreningen Västra Sverige. Han är inte misstänkt för någon som helt brottslighet och inte inblandad i någon förskingring.

Den person som förskingrat pengar har från attesterat fakturor från ett annonsföretag där personen själv arbetar. Om denna person sitter i styrelsen för Hyresgästföreningen Angered eller inte är oklart. Styrelsen för Angereds Hyresgästförening har enligt egen utsago inte haft några som helst möjligheter att upptäcka förskingringen då fakturorna enbart funnits på regionkontoret som enligt regionstyrelsen för Hyresgästföreningen Västra Sverige inte ordentligt redovisat ekonomin för regionstyrelsen.

Att förbundsstyrelsen stängt av hela regionstyrelsen för Hyresgästföreningen Västra Sverige förefaller vara en kraftig överreaktion. De flesta av dem, kanske alla, har ingen som helst koppling till förskingringen och har inte haft möjlighet att upptäcka problemen.

Avstängningens verkliga syfte är därmed en helt annan än att komma åt förskingringen. Nämligen att bekämpa en förening som socialdemokraterna inte har kontroll över. En förening som visat hur Hyresgästföreningen kan arbeta för att verkligen företräda sin medlemmar. Hyresgästföreningen Angered och Hyresgästföreningen Västra Sverige har visat hur hyresgäströrelsen borde fungera. Detta innebär dock minskad makt för byråkraterna och de har svarat med att stänga av bra och aktiva företrädare för hyresgästerna bara för att de inte är socialdemokrater och för att de hotar byråkraternas makt.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!