Flera års fängelse för försäljning av kokain på internet

Efter bra samverkan mellan lokalpolisområde Rinkeby i polisregion Stockholm, nationella operativa avdelningen och nationellt forensiskt centrum har två personer dömts till flera års fängelse för försäljning av narkotika via darknet.

I höstas identifierade lokalpolisområde Rinkeby en person som skickade försändelser med kokain via post, och ett omfattande arbete med att kartlägga och identifiera köparna inleddes. Tillsammans med Underrättelsesektionen, Noa, identifierades köpare som beställt narkotika på darknet. Utredare från ”Grova brott” på Noa biträdde region Stockholm i det fortsatta arbetet för att kunna lagföra både säljare och köpare.

Efter en tids inre spaning upptäcktes ytterligare en misstänkt, och i samband med att denne person greps anträffades även ett automatvapen, flera startpistoler och narkotika.

Det påbörjades därefter ett omfattande utredningsarbete, där varje mottagare av mer än 5 gram kokain förhördes. Narkotikan analyserades också av nationellt forensiskt centrum och visade sig innehålla mycket hög koncentration av kokain.

Tingsrätten dömde slutligen, den 13 mars, den ene personen till 5 år och 6 månaders fängelse medan den andre dömdes den 9 mars till 4 år och sex månaders fängelse.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!