Hämndaktioner efter mordet i Gamlestaden?

I söndags mördades en man som av polisen och media pekas ut som en ledande kriminell i Göteborg. Klart är att han varit det men frågan är om han verkligen är det idag. Inte heller verkar de av hans närmaste släktingar som betraktats som ledande kriminella vara det. I alla fall tycks de inte ha nåt våldskapital.

Den dödades namn var Blerim Kastrati och hans familj ligger uppenbart i konflikt med ett annat kriminellt nätverk. För det senare nätverket pekas Eddie Jobe ut som en slags ledare. GP kallas de två nätverken för B-falangen respektive A-falangen men rimligare är att kalla dem Kastrati-falangen och Jobe-falangen.

Alla mord, mordförsök och allvarligare våldshandlingar har riktat sig mot personer från familjen Kastrati, både mot sådan som varit kriminella och sådana som aldrig varit det. Våldet är med andra ord tämligen ensidigt. På grund av att våldet nästan enbart utförs av ett av nätverken så förefaller risken för hämndaktioner vara minimal trots Erik Nords uttalanden i GP. Några sådan har inte skett vid tidigare mord eller mordförsök, såsom mordet i Guldheden eller mordförsöken mot Adrian Kastrati, kusin till den mördade i Gamlestaden. Kastrati-falangen verkar uppenbart inte ha nåt våldskapital att tala om.

Läs också: Ensidig konflikt mellan kriminella nätverk i Göteborg

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!