Kraftig explosion i Helsingborg

Polis larmades till Brunnbäcksgatan 11B i Lussebäcken, Helsingborg strax innan klockan 2 på natten till idag. Anledningen var en kraftig explosion i en flerfamiljsfastighet som väckte kringboende vilka larmade polis.

När polisen anlände till platsen var kunde de konstatera omfattande skador på entrén samt krossade rutor på samtliga lägenheter i den aktuella trappuppgången. Även rutor på en trappuppgång intill krossades. Ingen person kom till skada i samband med händelsen. Händelsen är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse.

I samma trappuppgång inträffade en skottlossning år 2018 då en person dog. Skottlossningen inträffade i en lägenhet där bröderna Tomas Andersson och Tony Andersson då bodde. Den dödade var Medin Hasic. Den sistnämnde var dömd flera gånger för olika typer av brott som exempelvis vapenbrott, stöld, narkotikabrott, olovlig körning och brott mot knivlagen. Bröderna Andersson misstänktes inledningsvis för skjutningen men släpptes snart. Det hela skulle kunna ha varit en olyckshändelse. Tony Andersson bor fortfarande kvar i lägenheten tillsammans med sin far.

Om bomben var en varning till familjen Andersson är oklart, men det förefaller ju troligt.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!