Polischef fick sparken på grund av narkotikabruk

En polischef i Gävleborgs län gick på rave, Scandinavian Electronic Festival, som ägde rum på Dragon gate utanför Gävle den första helgen i juni. Han gick dit med en vän. Festen utsattes för omfattande poliskontroll och polischefen togs in för testning. Han testade positivt för amfetamin men menade att det antingen handlade om att han fått i sig det genom nån medicin eller om att någon spetsat en drink eller en öl. Den narkotikapåverkade polisen var vid tillfället inte i tjänst och hade varit sjukskriven en längre tid.

Den aktuella polischefen har även tidigare misstänkts och straffats för brott. Polischefen gjort fem obefogade slagningar i polisens IT-system på olika personer. Han erkände brott i två av fallen och åtalades för detta. Polisens egna spanare hade dessutom sett den aktuelle polischefen hos en känd kriminell person nattetid, samma person som polischefen gjort slagningar på. Han erkände att han umgåtts med kriminella.

Det är inte heller första gången som poliser umgåtts med kriminella i Gävleborgs län. 2012 avslöjades att högt uppsatt polischef var sambo med en man som fälldes för omfattande narkotikabrottslighet och 2017 greps en 30-årig man för narkotikabrott i en bil som tillhörde en polis som han hade en relation till.

Polischefen som greps på Dragon Gate åtalades för olaga dataintrång och narkotikabrott. Den fällande domen kom i december förra året, och chefen fälldes då för ringa narkotikabrott och fem fall av olaga dataintrång. Straffet blev dagsböter. Nu har han också fått sparken. Han menar själv att han varit psykiskt sjuk och därför gjort saker som han idag skäms för. Något som anser att polismyndigheten borde ha tagit hänsyn till.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!