Oacceptabla inskränkningar i LAS

Uppgifter har läckt ut kring utredningen om LAS (Lagen om anställningsskydd) som tyder på att den kommer att rekommendera några riktigt dåliga förslag. Det ena förslaget är en arbetare ska kunna sägas upp utan saklig grund vilket betyder att all anställningstrygghet i praktiken försvinner:

Förslaget har två huvudpunkter varav den ena skulle innebära ett avskaffande av saklig grund för uppsägning.

– Det innebär att arbetsgivaren kan bestämma när någon får gå, utan att behöva motivera varför. Idag funkar det så att arbetsgivaren måste ange saklig grund för uppsägning, och sen måste man ha en förhandling med facket, och frågan kan tas till arbetsdomstolen. Nu försvinner hela den processen, förklarar Jan-Olov Carlsson.

– I formell mening kunde arbetsgivaren redan nu kringgå det här genom att betala skadestånd, men det kan bli ganska dyrt. Om det här går igenom kan man utan problem göra sig av med vem man vill utan att det kostar något.

Det andra förslaget är att avskaffa turordningsregeln. Den regel som säger först in, sist ut. Detta förslag innebär en stor försämring av anställningstryggheten i framförallt mindre företag:

– Turordningsregeln förändras så att man får göra undantag för fem personer, istället för två idag. Det påverkar inte jättemycket inom stora företag där man har annan ordning, men för de som jobbar på mindre arbetsplatser innebär det en stor osäkerhet och rättslöshet. Utan att motivera kan arbetsgivaren låta fem nyanställda stanna, och säga upp fem trotjänare som man av en eller annan anledning vill bli av med, säger Jan-Olov Carlsson.

Inget av förslagen är acceptabelt och det första förslaget skulle innebära att den svenska anställningstryggheten skulle bli en av de sämsta i Europa genom att den i praktiken skulle försvinna helt.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!