Nya fall av covid-19 spelar väl ingen roll så länge ingen dör

Antalet konstaterade fall av covid-19 ökar för närvarande i Sverige. Mest ökar antalet konstaterade fall i Västra Götaland. Men antalet som vårdas på sjukhus ökar inte enligt de uppgifter som finns publicerade. Inte heller ökar antalet dödsfall per dag. Utan det fortsätter att minska. Inte heller i Västra Götaland.

Och vad spelar det för roll att antalet konstaterade fall ökar?

Dessutom är ju de ju så att den kanske viktigaste anledningen till att antalet konstaterade fall ökar är att allt fler människor testas. Då fångas ju sådan som har covid-19 utan att ha några symptom upp. Kanske går testningen bättre i Västra Götaland och kanske är det så att vi har minst lika många smittade som i Stockholm men utan att vi har lika många allvarligt sjuka.

Om det finns en verklig ökning av antalet fall så spelar det väl egentligen inte heller nån roll så länge ingen blir allvarligt sjuk eller dör. Det är väl snarare bra så kanske vi slipper att få tillbaks viruset till hösten.

Klockan 12 på dagen den 3 juni fanns det 288 sjukhusvårdade i Västra Götaland vilket var en minskning med 19 personer jämfört med dagen innan. Av dessa 288 personer vårdades 65 på IVA vilket var en minskning med 1 person sen dagen innan. I hela Sverige var minskningen 42 sjukhusvårdade och 1 IVA-vårdad. Sen den 15 april har antalet sjukhusvårdade i Stockholm stadigt minskat och sen den 28 april har utvecklingen varit samma i Västra Götaland. Men minskningen går långsammare i Västra Götaland vilket beror på att det aldrig funnits lika många vårdade i Västra Götaland som i Stockholm.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!