Stor polisinsats i Östberga i södra Stockholm med anledning av skjutning

På söndagskvällen genomförde polisen en stor polisinsats i Östberga. Med på insatsen var bland annat insatsstyrkan (piketen) vilket tyder på att insatsen riktade sig mot grovt kriminella. Flera adresser i Östberga ska ha besökts av polisen. Förmodligen var aktionen riktad mot personer med koppling till det så kallade Östberganätverket.

Enligt Expressen har det hela en koppling till en skjutning på Sylvestergatan i Liseberg, södra Stockholm där en man skadades allvarligt:

Enligt Expressens uppgifter kopplas insatsen till en skjutning i Älvsjö på lördagskvällen.

Då skadades en man allvarligt. Enligt uppgifter till Expressen har mannen koppling till ledande personer inom det kriminella Östberganätverket – och polisen misstänker att det rör sig om en intern gängkonflikt.

Under söndagen letade polisen efter personer med koppling till nätverket, och slog till mot ett flertal adresser. Totalt ska man, enligt uppgifterna, ha letat efter fem personer.

I samband med skjutningen i Liseberg (Älvsjö) greps tre personer.

Det märkligaste med insatsen i Östberga var att sju ambulanser stod redo ifall något allvarligt skulle inträffa. Med tanke på att vården hela tiden hävdar att de går på knäna på grund av covid-19 förefaller detta något märkligt.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!