Stor polisrazzia i Borås – 8 gripna

Åtta personer greps av polis vid ett tillslag mot olika adresser i Borås under måndagen den 13 juli. De gripna är nu anhållna, misstänkta för delaktighet i skjutningarna i Borås på kvällen den 4 juli. Brottsrubriceringarna är i nuläget grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Dessa kan komma att förändras under utredningens gång beroende på vad som framkommer.

Den 4 juli skedde två skjutningar  i Borås. Efter ett bråk på Norrby avlossade en person flera skott i luften. Kort senare öppnade någon eld på Hässle torg i Hässleholmen. Där gick en kula in i en stängd restaurang.

Sen dess har det pågått ett intensivt utrednings- och spaningsarbete. Redan samma kväll genomfördes tekniska undersökningar och dörrknackningar. Efter att det initiala arbetet föredragits för Åklagarmyndigheten beslutade chefsåklagare Per-Erik Rinsell i Borås, att anhålla ett antal personer i sin frånvaro. De greps under razzian. Med tanke på att gripanden har samband med båda skjutningarna är det troligt att de båda har kopplingar till varandra. Det menar också en polis som uttalar sig i BT:

– Det är för tidigt att säga. Men de sker nära i tid till varandra och det är väl två stadsdelar som inte är så såta vänner, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till BT.

– Det går inte att utesluta att fler personer kommer att frihetsberövas i utredningen. Utredningen fortsätter nu med bland annat förhör och analyser av beslagtaget bevismaterial, säger Mats Axelsson, kriminalkommissarie polisområde Älvsborg, i ett pressmeddelande.

Under insatsen på måndagen deltog personal från hela polisregion Väst.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!