Gängkriminell ung man jagad i Göteborgsområdet

i tisdags fritogs en ung man med kopplingar till kriminella gäng i Rinkeby. Han fritogs i Hede i norra Kungsbacka när han var på en bevakad permission. Två män kom fram till de två vakterna och enligt uppgift sa de nånting som vakterna uppfattade som ett hot varefter de avvek från platsen ihop med fången, som det verkar i en taxi.

Rymlingen var dömd för ett brott i Rinkeby, ett mord på en pizzeria år 2018, som han utförde när han bara 16 år. För dådet dömdes han i november 2018 till ungdomsvård i tre år. Mordet var troligen en del i den våldsamma konflikten mellan Shottaz och Dödspatrullen, Den unge mannen avtjänade sitt straff på ett ungdomshem i Göteborgsområdet, troligen handlar det om Fagared i Lindome som ju inte ligger långt ifrån Kungsbacka.

Efter några tips till polisen genomfördes ett antal tillslag mot olika adresser i bland annat Högsbo under onsdagen. 4 personer greps varav en är misstänkt för grovt främjande av flykt. Dessutom genomfördes under torsdagen en omfattande polisinsats i centrala Göteborg efter att en bil vägrat stanna för polisen. Tre män dumpade strax därefter bilen och försvann in i Nordstan. En av dem greps senare på en buss på väg till Hisingen. Han är misstänkt för grovt främjande av flykt. Han var anhållen i sin frånvaro och därför sannolikt en av de män vars lägenhet utsatts för ett polistillslag.

Rymlingen som heter Abdirizak Abdimalek Osman är fortfarande på fri fot.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!