Flera kriminella konflikter i Botkyrka

En ung 12-årig flicka dödades i en gängskjutning vid en Mcdonalds-restaurang i Hallunda i Stockholm. Hon var inte på något sätt en tilltänkt måltavla utan hon dog för att hon var på fel plats vid fel tid. Skjutningen som liknar en annan skjutning som skedde vid Kungens kurva i januari var den tredje skjutningen i Norsborg/Hallunda på en vecka.

Måltavlor för skjutningen var istället ett par personer från ett kriminellt nätverk som brukar kallas Botkyrkanätverket som befann sig vid platsen. En av dem bara 18 år gammal. Han är tidigare dömd för bland annat flera fall av olaga hot och misshandel. Han är även dömd för ett grovt olaga hot efter att i början av 2018 hotat en tidigare vän genom att rikta något mot den tidigare vännen som av denne uppfattades som en pistol. Den andra måltavlan är 21 år gammal och tidigare dömd för inbrottsförsök och stölder.

Botkyrkanätverket som har sin bas i Fittja ligger enligt uppgifter i konflikt med Nätverket May med bas i Vårby gård. En polisen är Vårbynätverket kopplat till minst 4 skjutningar under hösten 2019 och början 2020. däribland skjutningen i Kungens kurva. Samtidigt behöver den nya skjutningen i Hallunda inte var kopplad till Vårbynätverket då det enligt Expressen finns flera andra konflikter i området. Det finns en konflikt mellan ungdomar i Alby och Flemingsberg i Huddinge kommun som ledde till flera skjutningar för två år sen. Denna konflikt misstänks ha blossat upp igen med en skjutning i Huddinge i mars 2020.

Läs mer:

PS. En annan märklighet med detta fall är det faktum att en 12-åring är ute klockan halv fyra på natten. Ingen 12-åring ska vara ute vid en sådan tid. Nåt står inte rätt till i den 12-åriga flickans familj som dessutom verkar bo ungefär en halv mil från platsen där flickan sköts. Fadern kan dock bo lite närmare. En annan sak är att en person alltid ska kunna vara ute utan att riskera bli skjuten.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!