Fyra anhållna för skottlossning i Gävle – två släppta

Två personer, födda 2002 och 1997, har anhållits på sannolika skäl misstänkta för försök till grov misshandel och grovt vapenbrott den 5 augusti 2020 i Gävle. Två personer under 18 år anhölls också skäligen misstänkta för samma brott. Alla de anhållna är kända av polisen sen tidigare:

– Det här personerna är bekanta för oss sedan tidigare och vi vet att de tillhör en kriminell gruppering som vi haft ögonen på en längre tid, säger Mikael Hedström, presstalesperson region Mitt.

Den skottlossning de är misstänkta för skedde kvart i 12 på natten mellan den 5 augusti och 6 augusti på på Stora Esplanadgatan i Gävle. Två personer greps på platsen i anslutning till skjutningen och anhölls direkt. Något brottsoffer (målsägare) påträffades inte på platsen så misshandelsbrottet blir nog svårt att åtala för.. Senare greps ytterligare två personer, de två omyndiga personerna, och efter förhör anhölls även de. De två icke-myndiga personerna frigavs dock ganska snart av åklagaren. De är dock fortfarande misstänkta för brott.

– Det är fråga om unga personer och den lägre misstankegraden, vilket innebär att det inte finns skäl att hålla dem fortsatt frihetsberövade. Misstankarna är inte avskrivna, säger kammaråklagare Annika Hessel som ansvarar för utredningen, i ett pressmeddelande.

Senast på söndag kl. 12.00 måste åklagaren ta ställning till en eventuell häktning av de två vuxna som fortfarande är anhållna.

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!