20-åring skottskadad vid skjutning i Backa

På torsdagskvällen vid sjutiden var det skottlossning vid en kiosk/tobaksbutik på Akkas gata i Backa, Göteborg. Larmen började komma in till polisen kring 18:50. Den skjutne mannen är i 20-årsåldern och tidigare ostraffad. Enligt polisen ska han dock vara en person som umgås med medlemmar i Backagänget. Det gör honom dock inte till kriminell. Även kriminella gängmedlemmar har vänner som inte är kriminella. Om den unge mannen var den tilltänkta måltavlan för skjutningen eller om han träffades för att han vara på den aktuella platsen är oklart.

Efter skjutningen genomförde polisen kontroller av fordon på olika vägar runt Backa och dessutom på Angeredsbron.

Cirka 15 minuter efter de första larmen om skottlossningen kom anmälningar om en brinnande bil i Frihamnen. Det handlade om en vit skåpbil som tros ha varit skyttarnas flyktbil från Backa. Vittnen såg också männen från bilen flytta sig till en annan bil, en silverfärgad SUV. Det hela fångades med kamera av ett vittne.

Den skjutne mannen som omdelbart fördes til sjukhus är allvarligt men inte livshotande skadad. Brottet rubriceras som mordförsök.

Det är den andra skjutningen i Backaområdet på drygt en vecka. Den 12 augusti sköts det mot en grupp personer som befann sig på en bensinstation i Bäckebol, inte långt från den plats där det nu sköts. Flera personer från Backagänget dömdes nyligen för narkotikabrott efter att storskalig marijuanaodling kunnat kopplas till dem. Detta kan ha inneburit att de inte kunnat leverera cannabis till andra gäng i staden. Sådana händelser kan lätt leda till skulder uppstår med våldsamma konflikter som en följd.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!