Konflikt mellan släkten Ali Khan och Backagänget?

Enligt uppgifter i GP kan den senaste tidens skjutningar vara kopplade till en konflikt mellan det kriminella nätverket kring släkten Ali Khan i Angered och Backagänget. Orsaken ska vara ett bråk på onsdagen den 12 augusti vid Circle K-stationen på Bäckebolsvägen vid Scandic Hotel i Backa.

Två unga killar med koppling till Backagänget kom då i bråk med andra personer samtidigt som några män från släkten Ali Khan befann sig på platsen. Skott avlossades mot både bensinstationen och parkerade bilar utan att någon människa skadades. Två ungdomar, födda 2002 och 2003 greps som misstänkta skyttar. De är nu häktade misstänkta för mordförsök. Båda två anses vara kopplade till Backagänget även om ingen av dem enligt folkbokföringen bor där.

Personerna från släkten Ali Khan tycks ha uppfattat det som om folk skjutit mot dem och ska enligt uppgifter ha kommit med ett krav på ekonomiska ersättning från Backagänget för att inte hämnas. Kravet ska enligt uppgifter i GP ha framförts av en ledande äldre personer från släktnätverket. Om de verkligen var måltavlor för skjutningen på macken är dock tveksamt.

Helt klart är dock att en ung man som tillammans med andra besköts på Akkas gata häromdagen enligt polisen är kopplad till Backagänget. Flera personer från Backagänget ska ha varit på plats. Den skjutningen kan vara ett svar från släkten Ali Khan på den tidigare skjutningen efter att Backagänget sagt nej till ekonomisk ersättning. Men samtidigt kan det vara ett svar från den gruppering som egentligen hamnade i bråk med personerna från Backagänget på bensinmacken. Om det nu inte var personerna från släkten Ali Khan. Uppenbart misstänkte dock polisen att skjutningen hade utförts av någon från det kriminella nätverket kring släkten Ali Khan då person- och bilkontroller genomfördes på Angeredsbron.

Uppgifter i GP gör också gällande att personer från Backagänget besvarade eleden när de besköts på Akkas gata.

Om det inte handlar om en konflikt mellan släktnätverket i Angered och Backagänget kan det handla om en gamla konflikten mellan Backagänget och Vårvädersligan (numera Jobe-falangen).

Om det handlar om en konflikt med släktnätverket från Angered är polisen farhågor att det skulle kunna utvidgas genom att Backagänget får stöd från kriminella grupperingar i norra Biskopsgården och I Tynnered medan Ali Khan får stöd från kriminella grupperingar i Gårdsten och Lövgärdet samt Frölunda och Tynnered där en del personer från släkten lever.

Huruvida den senaste skottlossningen på Friskväderstorget i Biskopsgården under natten mellan söndag och måndag hör ihop med skjutningarna i Backa är okänt och oklart. Polisen undersöker också om ett antal bilbränder de senaste nätterna också skulle kunna ha en koppling. Släkten Ali Khan har ju även tidigare figurerat i sådana sammanhang.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!