Gängledare i Göteborg ordnade möte

Fler personer från nätverket kring släkten Ali Khan, från Backagänget och andra kriminella nätverk i Göteborg hade igår möte på Posthotellet vid Drottningtorget i centrala Göteborg. Mötet hölls för att försöka komma överens om en lösning på den konflikt som utbrutit mellan släktnätverket och Backagänget.

Anledningen till att mötet hölls i centrala Göteborg är väl att de centrala delarna av staden betraktas som neutral mark. Dessutom är Posthotellet och Drottningtorget ganska offentliga platser med mycket folk i rörelse. Sådant minskar risken för bakhåll och liknande. Den här typen av möten måste hållas på den typen av platser.

Senaste gången ett liknande möte hölls i Göteborg var Naserligan medlare i konflikten mellan Bandidos/X-team och kriminella i Angered (däribland släktnätverket, affärsmän knutna till slätnätverket och Tigrarna). Bandidos MC/X-team hade på den tiden sitt starka fäste i just Backa. Backagänget skapades i praktiken genom en konflikt inom Bandidos.

Media tjatar på om vägspärrar men ingen har ännu kunnat presentera några belägg för att några vägspärrar funnits. Så långt är allt hörsägen och rykten men det utesluter intre att det i något fall skulle ha kunnat förekomma att någon bilist stoppats.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!